VÝROBA BÍLÉHO VÍNA
Abychom zabránili nežádoucímu vyluhování tříslovitých látek, rmut po odstopkování ihned lisujeme a rozdělujeme na tři části: samotok, hlavní podíl a dotažky. Hlavní podíl se po sedimentaci (odstranění exhalátů, nečistot, mikrooganismů…) spojí se samotokem a zakvasí čistou kulturou kvasinek. Takto připravený mošt začíná ihned fermentovat. Kvasinky přeměňují jednoduché cukry na alkohol a oxid uhličitý. Čistotu kvašení a vysokou výtěžnost aromatických látek dosahujeme řízeným kvašení, kdy teplota moštu nepřesáhne 18° C. U odrůd, jejichž cukernatost přesáhla 24°ČNM, zastavujeme kvašení nejpozději při 13% alkoholu. Vznikají tak jedinečné partie polosuchých a polosladkých vín.
VÝROBA RŮŽOVÉHO VÍNA
Růžové víno vyrábíme ze směsi bílých aromatických a modrých odrůd v předem daném a léty vyzkoušeném poměru. Rmut necháme 2-6 hodin naležet. Poté proběhne odčerpání vybraného množství šťávy. To znamená, že naše rosé je pouze samotok. Je to nejkvalitnější surovina, má však velmi nízký extrakt. Další technologický postup je stejný jako u bílého vína, pouze chlazení je ještě o dva stupně nižší. Po fermentaci proběhne částečné odbourání kyseliny jablečné.
VÝROBA ČERVENÉHO VÍNA
Při výrobě červeného vína je důležité určit délku nakvašení a termín lisování. U vín určených k brzkému prodeji zvýšíme teplotu moštu, a tím dosáhneme lepší uvolnění barviva. Naopak vína určená k delšímu ležení macerujeme 14 i více dní. Tím se uvolní celé spektrum barviv, buketních látek, tříslovin a extraktu. Ihned po vylisování a částečném odkalení přidáváme mléčné bakterie a proběhne biologické odbourání kyseliny jablečné. Takto vyrobená červená vína dozrávají v dubových sudech.
VÝROBA KLARETU
Klaret je bílé víno vyrobené z modrých hroznů, které se běžně používají k výrobě červeného vína. Hrozny se celé neporušené vkládají do lisu a lisují se slabým tlakem tak, aby nedocházelo k uvolnění barviva ze slupek. Klaret vyrábíme z odrůdy Rulandské modré (Pinot noir), protože slupka obsahuje nejméně barviva a hrozny dosahují nejvíce sladu.